Telermaat kiest voor cloud werkplekken van VDB

Samenwerken is dankzij Office 2016 een piece of cake
11 December 2017
Nieuw: VDB Voice, de VoIP oplossing die wél wat toevoegt!
Nieuw: VDB Voice, de VoIP oplossing die wél wat toevoegt!
4 April 2018
Toon alles

Telermaat kiest voor cloud werkplekken van VDB

VDB-automatisering-de-klant-aangenaam-verrasssen

Het bedrijf Telermaat levert materialen aan boom- en aardbeikwekers in Nederland en België. Het heeft vestigingen in Boskoop, Zundert en Hengelo en zo’n vijftig medewerkers. Afgelopen jaar besloot Telermaat om de verouderde infrastructuur te vervangen en over te gaan op een cloud oplossing. Na een uitgebreid selectieproces kreeg VDB Automatisering de opdracht de migratie uit te voeren.

Waarom kiezen voor VDB?

Directeur Peter van Dongen legt uit waarom de keuze op VDB is gevallen: “Er waren verschillende kandidaten met elk hun voors en tegens. VDB had de meeste kennis in huis over de software waar Telermaat op dit moment mee werkt, maar gaf ook duidelijk aan waar hun grens ligt. Dat heeft voor ons de doorslag gegeven om voor hen te kiezen.

Kennis van zaken!

Het belangrijkste risico voor ons was het migreren van Unit4 Agresso Wholesale, een uitgebreid softwarepakket voor de groothandel dat we gebruiken voor onze administratieve en logistieke processen. VDB snapte meteen het belang hiervan in en haalde er een specialist bij die helemaal thuis is in dit pakket. Dat heeft heel goed uitgepakt. Voor de migratie was precies in kaart gebracht wat er moest gebeuren zodat we niet voor vervelende verrassingen kwamen te staan.

Geruisloos naar de cloud

De migratie was een grote klus, maar is uiteindelijk heel vlot verlopen. VDB heeft vaker dit soort trajecten gedaan en weet precies waar ze op moeten letten. De infrastructuur is in het weekend naar de cloud gebracht. Onze medewerkers hebben er nauwelijks wat van gemerkt. Alle software inclusief de email bleef snel en stabiel doordraaien. Op maandagochtend kon iedereen weer aan de slag. Precies zoals het moet.

Tevreden gebruikers

De eerste dagen na de overgang was het even spannend, maar ook die zijn zonder problemen verlopen. Natuurlijk moesten hier en daar nog wat instellingen aangepast worden, maar dat hoort erbij en was ook snel weer verholpen. Onze medewerkers zijn vanaf dag één erg blij met de nieuwe omgeving. Hij is supersnel vergeleken met de oude omgeving die we hadden.

Veiligheid voor alles

Veiligheid was voor ons de belangrijkste reden om over te gaan naar de cloud. Er komen dagelijks nieuwe patches en updates uit. Voor een bedrijf als Telermaat dat niet dagelijks met IT bezig is, is het ondoenlijk om dat allemaal bij te houden. We wisten dat we daarmee risico’s gingen lopen. Bij VDB zit dat wel goed. Ze zijn niet voor niks Microsoft partner.

VDB denkt met ons mee

Tot nog toe bevalt de samenwerking prima. Bij onze oude leverancier moesten we altijd vragen om een oplossing. Bij de consultants van VDB is dat niet nodig. Als ze dingen zien die beter kunnen, dan maken ze ons attent op nieuwe mogelijkheden. Die proactieve houding is ook wat we verlangen van een leverancier. We zijn zelf geen ICT’ers maar hebben de techniek wel nodig om up to date te blijven. Dankzij VDB blijven we op de hoogte van de ontwikkelingen die er spelen in de markt en kunnen we er tijdig op inspelen. Dat is voor ons erg belangrijk”.