Je zakelijke checklist voor een onbezorgde vakantie

VDB-Automatisering-Slim-Samenwerken
Slim Samenwerken
28 May 2018
Toon alles

Je zakelijke checklist voor een onbezorgde vakantie

Het is eindelijk zomer en de vakantie staat voor de deur. Je hebt je koffers al ingepakt, de huisdieren weggebracht en de nodige inentingen gehaald. Je hebt op je werk die lange to-do-lijst afgewerkt. Heb je verder alles geregeld op je werk? Met deze zakelijke checklist weet je zeker dat je écht ongestoord op vakantie kunt.

1. Stel een automatisch antwoord in voor je e-mail

Stel je collega’s en klanten op de hoogte dat je op vakantie bent. Het is makkelijk om je e-mail te voorzien van een automatisch antwoord, waarin je aangeeft dat je met vakantie bent en de datum waarop je weer terug bent. Ook kun je in je automatisch antwoord aangeven bij wie men tijdens je vakantie terecht kan door een naam en e-mailadres en/of telefoonnummer te vermelden. Lees hier hoe je een automatisch antwoord instelt in Outlook.

2. Ook aan de algemene e-mailaccounts gedacht?

Is er niemand aanwezig tijdens de vakantie om te reageren op e-mails van bijvoorbeeld het info@ account? Hiervoor kun je ook een automatisch antwoord instellen. Je gebruikt hiervoor dezelfde instructie als voor je eigen e-mailaccount. Nadat je op ‘Bestand’ hebt geklikt, selecteer je echter eerst onder ‘Accountgegevens’ het gewenste account. Staat het account waarop je een automatisch antwoord wilt instellen niet in deze lijst? Stuur dan even een e-mail naar support@vdb.info met daarin het gewenste automatische antwoord, de periode dat de melding actief moet zijn en om welk e-mailaccount het gaat. Wij stellen het dan graag voor je in.

3. Laat e-mails doorsturen

Hoewel sommige e-mails echt wel even kunnen wachten tot na je vakantie, zijn er natuurlijk ook dringende zaken die moeten worden afgehandeld. Dan is het wel zo handig als collega’s jouw berichten of de berichten in de algemene e-mailaccounts kunnen beantwoorden. Lees hier hoe je jouw e-mails kunt laten doorsturen.

4. Schakel meldingen uit op je mobiele telefoon

Je ligt op het strand en je telefoon geeft een melding. Een facebook update? Pushmelding van het laatste nieuws? Nee, je hebt een nieuwe e-mail ontvangen. Ga ongestoord verder met je vakantie zonder dat je herinnerd wordt aan het werk, door de meldingen voor je zakelijk e-mail uit te schakelen. Lees hier hoe je deze meldingen uitschakelt.

5. Staat de zoekfunctie van je telefoon aan?

Op vakantie kan het natuurlijk gebeuren dat je je telefoon verliest of dat hij gestolen wordt. Het is verstandig om voorbereid te zijn op dit soort vervelende situaties. Door de zoekfunctie van je telefoon in te schakelen, kun je het toestel altijd en overal lokaliseren. Check hier of je iPhone/iPad of Android-telefoon goed is ingesteld. Is je telefoon of tablet gestolen, neem dan altijd contact op met je reisverzekering en doe zo snel mogelijk aangifte. Staat je zakelijk e-mailaccount op dit apparaat? Neem dan ook direct contact met ons op. Wij kunnen het apparaat dan op afstand voor je vergrendelen en/of wissen.

6. Check je belbundel

De kosten voor roaming zijn in Europa inmiddels enorm gedaald. Toch raden wij je aan om bij jouw provider te checken of er extra bundels vereist en/of verkrijgbaar zijn voor je vakantiebestemming. Vooral wanneer je buiten Europa reist.

7. Wees voorzichtig met open wifi-netwerken

Je komt ze vrijwel overal tegen op vakantie: open wifi-netwerken. Op de camping of in het appartement, in het restaurant, in het centrum van het stadje of zelfs op het strand. Hoewel het een handige manier lijkt om mobiele data te besparen of om je laptop te voorzien van internet, kan het voor vervelende problemen zorgen. Open wifi-netwerken zijn meestal niet versleuteld en daarom onveilig. Sla geen wachtwoorden op en wees voorzichtig met het gebruik van bedrijfsapplicaties en internetbankieren. Onze tip: Stel je smartphone of tablet in als een mobiele hotspot (iPhone/iPad, voor Android: bekijk de handleiding van de fabrikant). Zo creëer je een eigen wifi-netwerk dat veilig gebruikt kan worden. Zorg wel dat je databundel toereikend is!

8. Weer terug van vakantie

Je hebt een heerlijke vakantie achter de rug. Nu is het tijd om weer aan de slag te gaan. Vergeet je de automatische meldingen niet uit te schakelen en de meldingen op je smartphone en/of tablet weer in te schakelen?

Met deze tips kun je zorgeloos vertrekken. Heb je nog vragen? Stuur een email naar support@vdb.info of bel met onze supportdesk op 073-5034830. We helpen je graag verder.

Onze laatste tip: geniet vooral van je vakantie!