De vijf grootste mythes over werken in de Cloud
30 October 2017
Toon alles

6 handige Outlook tips om slimmer te werken

Ik werk al vele jaren met Microsoft Outlook en kom toch af en toe leuke dingen tegen die het werken een stuk aangenamer maken en ook mijn productiviteit verhoogt. Iedereen heeft wel een aantal standaard routines die behoorlijk wat tijd in beslag nemen en Outlook kan je helpen daar wat effectiever mee om te gaan.

Een lifesaver is de twee minuten vertraging op mijn Postvak Uit en heeft er voor gezorgd dat een iets te emotioneel e-mailtje niet te snel verzonden werd. Nu heb ik nog twee minuten tijd om nog een keer na te denken of de inhoud van mijn e-mail wel handig is. Moet je langer nadenken? Geen probleem je kunt de vertraging aanpassen aan je eigen behoefte.

Via deze zes videotips werk je slimmer met Outlook

1.Wie doet er mee? Snel via handige stemknoppen collega’s uitnodigen.

2.Help mijn BCC: veld is weg, met een paar klikken weer terug.

3.Ik ga op reis en werk in een andere tijdzone. Was het nu 7 of 8 uur vroeger?

4.Kort lontje en te snel op verzenden geklikt? Zet een 2 minuten vertraging op je postvak Uit

5.Ik ben niet aan werk maar op vakantie, maak twee persoonlijke automatische antwoorden voor intern en extern.

6.Snel een externe afspraak inplannen door je agenda te delen met anderen buiten je organisatie.